søndag 21. februar 2010

Løksuppe og urteciabatta

I går lagde jeg løksuppe med urteciabatta. Deilig helgekos!


Suppeskålene er en av kjøkkenfavorittene mine! Jeg fikk de som vervepremie i bokklubben for mange år siden. De er mye brukt, men ser fortsatt like fine ut.



Løksuppa var veldig god. Ekstra godt med et godt stykke ost oppi..
Suppa ser veldig feit ut på bildet, men i virkeligheten var den ikke feit. Oppskriften fant jeg på Apertif

Urteciabattaene var også veldig gode. Enda en god oppskrift fra Charlotte Anderssons "Glutenfri bakst"



Her er oppskriften:

1/2 pk gjær
2 dl kaldt vann
4 ss rapsolje
1 ts salt
5 dl glutenfri melmiks, fin
basilikum og oregano, smaker best med friske urter

Smuldre gjæren i bollen til kjøkkenmaskinen. Bland resten av ingrediensene, og la maskinen gå til du får en jevn, tykk deig.
Kle en stekeplate med bakepapir. Skrap deigen ut i tre hauger på platen, og form dem til avlange ciabattabrød. Pudre litt melmiks over brødene, og klapp forsiktig fast slik at brødene kjennes "tørre" ut. La brødene heve under et kjøkkenhåndkle i ca 50 minutter. Sett stekeovnen på 250 grader.
Stek ciabattaene midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøles på rist samtidig som de fyller kjøkkenet med at deilig duft som får en til å lengte til Middelhavet:)
Ha en herlig søndag:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar